Spring naar bijdragen

Nederland schoon op 10 maart


Aanbevolen berichten

Op zaterdag 10 maart vindt de actie Nederland Schoon plaats. Dan ruimen talloze vrijwilligers hun buurt of wijk op door zwerfafval weg te halen. Dat kan ook rondom de kerk. Sterker: het opruimen van het kerkelijk erf en de buurt eromheen kan een mooi missionair statement vormen aldus Micha Nl.

Het idee om Nederland Schoon ook te koppelen aan de kerken komt van Tjirk van der Ziel, hij is ondermeer één van makers van de Micha Cursus. “Waar je ook fietst of wandelt, overal vind je papier, glas en vooral plastic. Dit zwerfafval werd vroeger op gezette tijden door de gemeente opgeruimd, maar nu moeten lokale overheden de broekriem aanhalen. Ook mijn gemeente, Ede, bezuinigt en dat gebeurt sinds vorig jaar eveneens op het weghalen van rondslingerend vuil. Nu kunnen we daarover gaan klagen, maar misschien biedt dit een kans om als burgers zelf (weer) de handen uit de mouwen te stekenâ€, aldus Van der Ziel. Hij gaat zelf met een groepje betrokken christenen uit diverse Edese kerken aan de slag met Nederland Schoon op 10 maart.
“Het zou mooi zijn als kerkleden de handen ineenslaan om de omgeving van het eigen kerkgebouw een goede opknapbeurt te gevenâ€, vertelt Van der Ziel. †Zo kunnen wij gezamenlijk als christenen niet alleen laten zien dat wij onze verantwoordelijkheid nemen, maar ook kunnen wij een mooi statement maken dat de schepping ons aan het hart gaat.†Dat is vrij eenvoudig uitvoerbaar. “Hier in Ede heeft de afdeling wijkbeheer van de gemeente al toegezegd te zorgen voor materieel.â€

Uiteraard hoeft deze actie niet tot Ede en omgeving beperkt te blijven. Overal in Nederland gaan mensen op zaterdag 10 maart de straat op. Het zou mooi zijn als veel meer kerken mee gaan doen door hun omgeving schoon te maken.  Niet alleen een mooi statement naar de buurt en een goede manier om te laten zien hoe je als kerk relevant kunt zijn in de wijk, het kan ook een directe uitnodiging vormen om de zondag erna in de kerk te komen.

Daarom sluit Micha Nl hier van harte bij aan en roept kerken in Nl op om vooral praktisch mee te doen onder het motto: “Een missionaire kerk ruimt afval op.†  Nl schoon biedt een eenvoudige actie om iets te doen aan ecologisch gerechtigheid. Een prikstok of een paar handschoenen, een vuilniszak en een uurtje tijd kan zo heel wat moois opleveren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid