Spring naar bijdragen

Jouw verhaal


Aanbevolen berichten

Je hebt je leven lang al een droom: je wilt met je zangtalent mensen raken, ontroeren, ze meeslepen in jouw verhaal. Je kunt dan ook aardig goed zingen en besluit er daarom al vroeg werk van te maken. Je begint heel klein, heel eenvoudig. Optreden voor familie en vrienden en tijdens plaatselijke talentenjachten, nummers op YouTube zetten en demo’s sturen naar platenmaatschappijen. In de hoop dat je misschien ooit nog beroemd wordt.

Op een gegeven moment, na vele jaren hard werken en veel optreden en met het maken van de juiste vrienden, is er eindelijk echt contact met een platenmaatschappij. Ze hebben je een beetje gevolgd en willen meer van je horen. Je doet auditie en men is laaiend enthousiast over je performance. Vanaf dat moment komt er schot in de zaak. Je mag nu een CD uitbrengen en optreden in grotere zalen en je krijgt louter lovende recensies in de belangrijkere media.

Je eerste gouden plaat is binnen. Niet veel later volgt platina. Wel moet je steeds harder werken en eisen de optredens steeds meer van je lichaam. Je reist het hele land door, waarbij je vele interviews en urenlange signeersessies geeft. In de tussentijd raken je concerten steeds vaker uitverkocht, is Ahoy niet ver meer weg en wordt je aan alle kanten bejubeld. Ook heb je duizenden volgers op Facebook en Twitter. Je bent eindelijk echt beroemd geworden.

Verzoeken die je hebt worden meteen ingewilligd. Je hebt een complete hofhouding om je heen die met je meereist op tournee, altijd voor je klaarstaat en je nooit echt tegenspreekt. Ook niet als je een oppeppend middeltje van een goede vriend aangereikt krijgt, waardoor de vermoeidheid een stuk minder wordt en je het nog veel langer lijkt uit te houden. Lijkt, want algauw kun je niet meer zonder het middel en heb je steeds meer nodig.

Je hebt je leven lang al een droom: je wilt met je zangtalent mensen meeslepen in jouw verhaal. Maar jouw verhaal wordt grilliger, dramatischer en rauwer. Je staat bevend op het podium, de roddelpers sabelt je genadeloos neer, de cd-verkoop loopt terug en je voelt je steeds ellendiger. Uitgeput plof je neer op het bed van een eenzame hotelkamer, met op de televisie een grote nationale talentenjacht waarin mensen binnen drie maanden echt beroemd worden.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid