Spring naar bijdragen

Pennsylvania: jaar van de Bijbel


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse staat Pennsylvania heeft het jaar 2012 uitgeroepen tot het Jaar van de Bijbel. Het Huis van Afgevaardigden keurde vorige week het besluit goed.

De indieners van het besluit geven aan dat de Bijbel als het Woord van God van groot belang is geweest in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. Het gevolg is een „bijzonder en gezegend land en volk.†Ook toont de geschiedenis de waarde aan van het „vrijwillig toepassen van het onderwijs uit de Schrift in het leven van individuen, gezinnen en verenigingen.â€

Volgens het besluit staat Amerika voor een enorme uitdaging. Om die aan te gaan, kan het vernieuwen van kennis en geloof in God door de Bijbel de natie en het volk versterken, zo staat er.

Het besluit om 2012 tot het Jaar van de Bijbel uit te roepen, is unaniem genomen. Sommigen vrezen dat religieuze minderheden zich niet welkom zullen voelen door zo’n beslissing. Anderen vinden dat de scheiding van kerk en staat in gevaar is. Voorstanders menen dat het niet zo’n vaart zal lopen.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid