Spring naar bijdragen

Exploring the world


Aanbevolen berichten

De afgelopen jaren heeft het debat ‘schepping of evolutie’ tussen christenen en ongelovigen en tussen christenen onderling in de media veel aandacht gekregen. Christenen kunnen heel verschillend denken als het gaat over ‘schepping of evolutie’. Daarbij wordt ook wel van mening gewisseld. Bijvoorbeeld onder invloed van de verandering van koers van een opinieleider. We moeten echter ook vaststellen dat er weinig over de inhoud en veel over personen gesproken is.

De noodzaak om stil te staan bij de wetenschappelijke gegevens lijkt een voorwaarde om een zinvolle discussie te kunnen voeren. Dit te meer daar er belangrijke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden op diverse terreinen van de wetenschap die de discussie schepping versus evolutie in een nieuw daglicht plaatsen.

Dutch Creation Science organiseert een congres waarbij de wetenschappelijke aspecten van de discussie ‘schepping of evolutie’ centraal worden gesteld. Het congres bestrijkt de vakgebieden theologie, filosofie, biologie, geologie, natuurkunde/astronomie en geschiedenis. Een greep uit de onderwerpen die aan bod zullen komen:

  • Hoe doe ik het Bijbelboek Genesis theologisch gezien het meeste recht?
  • Kan de wetenschapsfilosofie een bijdrage leveren aan het schepping-evolutie-debat?
  • Wat is de stand van zaken omtrent evolutie en de moraal?
  • Hoe moeten de nieuwe gegevens uit het snel groeiende vakgebied van de genomica geïnterpreteerd worden?
  • Is er een alternatief voor de standaard geologische verklaring voor aardlagen, fossielen en dateringen?

Sprekers zijn een aantal Nederlandse academici die werkzaam zijn aan universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland, zoals Prof. Dr. M.J. Paul, Drs. A. Zoutewelle, Drs. G.A. van den Brink, Prof. Dr. M.J. de Vries, Dr. P. Borger. Daarnaast zullen een aantal studenten een bijdrage leveren. Dit congres is in principe voor iedereen die interesse heeft in de oorsprongsvraag, maar in het bijzonder voor hen die werkzaam zijn in het onderwijs of de wetenschap dan wel studerend zijn.

Beide dagen van de tweedaagse conferentie zullen bestaan uit twee centrale lezingen en drie seminarrondes. Bij de seminarrondes kunnen bezoekers kiezen uit twee seminars waar verschillende onderwerpen behandeld worden.

Praktische informatie
De tweedaagse conferentie zal plaatsvinden in het gebouw van Het Baken Lyceum, Bunuellaan 4, Almere. De toegang voor de volledige conferentie bedraagt € 20,- inclusief lunch (studenten: € 15,-). Dagkaarten zijn beschikbaar voor € 12,50,- (studenten: € 10,-). De voorgenoemde prijzen zijn een korting op de normale prijs. Deze korting geldt tot 31 januari. De aanmelding voor het congres kan alleen geschieden via de website www.dcsconferences.com.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid