Spring naar bijdragen

Huwelijksconferenties in trek


Aanbevolen berichten

Er is veel belangstelling voor huwelijksconferenties. De zaterdag door de Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) en het Landelijk Contact Jeugdwerk Christelijke Gereformeerde Kerken (LCJ) georganiseerde conferentie in Noordeloos was met 27 stellen meer dan volgeboekt. Een aantal volgende aanmeldingen is op een wachtlijst geplaatst.

Kees van Vianen van het LCJ zei dat de organisaties overwegen een derde conferentie per jaar toe te voegen aan de twee die er nu zijn. "Er is duidelijk behoefte aan bijeenkomsten die de waarde van het huwelijk beklemtonen in een tijd waarin de media hierover zo veel vuil spuiten. We merken dat steeds meer kerkenraden catechisanten attenderen op de conferentie. Tijdens de conferenties heerst er een open sfeer, waarin ook het onderwerp seksualiteit concreet aan de orde komt."

De jeugdleider maakt zich zorgen over de toenemende pornoverslaving onder jongeren in de reformatorische gezindte. Haast dagelijks krijgt hij daarover mailtjes. "Het gaat niet alleen om jongens maar ook om meiden. We moeten er iets aan doen," is zijn noodkreet.

Het programma van de eendaagse conferentie bood items als "huwelijk en gezin in Bijbels licht", "communicatie in je relatie", "hoe ga je om met vruchtbaarheid?", "samen één?", "mannen onder elkaar" en "vrouwen onder elkaar".

Ds. W. Pieters, hersteld hervormd predikant in Garderen, trok zaterdagmorgen een aantal Bijbelse lijnen. De hersteld hervormde predikant ging in tegen de heersende moraal in ons land. "Tegenwoordig zegt men dat het huwelijk niet voor het leven is en dat mensen uit elkaar mogen gaan als ze op elkaar uitgekeken raken. Daarom vindt men een tijdelijk contract beter. Het is echter de wil van God dat het huwelijk voor het hele leven is. Zijn wil, die goed en wijs is, is het einde van alle tegenspraak."

Hij had ook een ander argument. "Als je niet van plan bent je hele leven van die ander te houden, lukt het niet. Het echte liefhebben is er alleen maar als je dat tot het einde van je leven wilt volhouden. Als je anders begint heb je te veel zelfliefde. In het huwelijk moet je de ander gelukkig maken. Wanneer je het geluk van de ander als hoogste ziet, word je zelf ook gelukkig. Het kan toch niet zo zijn dat je nu de ander gelukkig wilt maken en morgen niet meer?"

Volledige artikel: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid