Spring naar bijdragen

Dode Zeerollen in Drents Museum


Aanbevolen berichten

DodeZeerollen.jpgHet Drents Museum in Assen heeft in 2013 een grote tentoonstelling met delen van de beroemde Dode Zeerollen. Volgens een woordvoerster gaat het om een voor Nederland unieke expositie.

De tentoonstelling laat originele Bijbelse manuscripten en objecten zien uit de 3de eeuw voor Chr. tot de 1ste eeuw na Chr. en alternatieve teksten die niet in de Bijbel terecht zijn gekomen. De teksten op deze wereldberoemde rollen geven veel informatie over de geschiedenis en cultuur uit de periode waarin belangrijke kenmerken van het Jodendom en Christendom gevormd werden.

De rollen werden tussen 1947 en 1956 ontdekt in grotten bij de Dode Zee en bevatten bij elkaar zo'n 900 documenten, waaronder fragmenten van handschriften van de Hebreeuwse Bijbel.

Het museum is 3 jaar bezig geweest om de expositie naar Nederland te halen, zo liet directeur Michiel van Maarssenveen in Nieuwsuur weten. De overeenkomst met de Israël Antiquities Authority (IAA) in Jeruzalem werd woensdag ondertekend.

Bron: RTV Drenthe/NOS/IKON


Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid