Spring naar bijdragen

Wil de ware opstaan?


Aanbevolen berichten

Naar wat voor partner ben jij op zoek? Hoe moet zij of hij er uit zien? Blond, blank? Bruin, rood? Goed humeur hebben? Vriendelijk en lief zijn? Dezelfde hobby’s als jij hebben? Zelfde interesses? Als het gaat om verkering, wie zou voor jou dan dé ware kunnen zijn? Ff een testje voor jezelf. Maak de volgende zin af: “De ware voor mij, is iemand die …………….., ………………, ……………., …………………., ……………. is.â€

Wat jij hebt opgeschreven zegt veel over jezelf. De eigenschappen die jij in de ander wilt zien, zijn eigenschappen die jij belangrijk vindt. Zo’n lijstje werkt niet. Als je allemaal eisen hebt waaraan je verkering moet voldoen, kom je hem/haar waarschijnlijk nooit tegen. Ook is het een hele foute manier om naar ‘de ware’ te kijken.

In een relatie moet het er niet om gaan of jij de ware vindt, maar of jij de ware voor iemand anders bent. Dan is het belangrijk of jij het ervoor over hebt om misschien je dromen en doelen voor de toekomst op te geven omwille van de belangen van die ander. Stel dat jouw vriend/vriendin als doel heeft om te gaan werken voor een organisatie in Zuid-Afrika, en jouw droom is om later een eigen bedrijf in Nederland op te zetten. Dan heb je twee verschillende doelen. Welk doel is het belangrijkst? De ware zijn betekent jezelf afvragen of je bereid bent om te kiezen voor haar/zijn doel. Heb je het er voor over om je droom aan te passen aan die van de ander? Wil je de ware zijn voor de ander?

In een relatie draait het om de bereidheid om offers (dingen die je opgeeft of accepteert ten gunste van die ander) te brengen. Je wordt uitgedaagd om de ware te zijn juist op de momenten dat je ontzettend moeite hebt met die ander. Bijvoorbeeld als je verkering vervelende trekjes, een héél andere mening, enzovoort, heeft. Dat betekent niet dat je alles zomaar moet accepteren, maar het is wel belangrijk dat je niet alleen oog hebt voor je eigen belangen. Dat maakt jou de ware ‘ware’!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid