Spring naar bijdragen

Sport om Jezus’ liefde te laten zien


Aanbevolen berichten

Van 11 tot 13 november vindt in Delden de Ultimate Challenge 2011 van Athletes in Action plaats. Dit geloofsopbouwende event is voor jongeren vanaf 16 jaar en bestaat uit een combinatie van uitdagende sportactiviteiten en diepgaande diensten. Jongeren worden uitgedaagd hun fysieke grenzen te verleggen en op geestelijk gebied op zoek te gaan naar wie God is en wat hij voor hen kan betekenen. Sprekers zijn onder anderen Athletes in Action-directeur Rik Horstman en Fedor Christiaanse, youth pastor in de Bethelgemeente in Drachten.

Athletes in Action is een interkerkelijke organisatie die jongeren en kerken helpt om sport in te zetten om Jezus’ boodschap uit te dragen. AIA noemt dat sportministry: sport inzetten om contact te leggen met jongeren en van daaruit te delen van de liefde van Jezus. Sport is een taal die wereldwijd gesproken wordt. Zeg iemand in de stad gedag en de kans is groot dat je genegeerd wordt, schop een bal naar iemand en de kans is groot dat hij hem terugschopt: het begin van contact.

Aandacht en liefde
Dit principe wordt toegepast tijdens sportprojecten als jongeren sporten met kinderen jongeren in een stad in Nederland of in het buitenland. Door op deze manier contact teleggen kunnen we niet-opdringerig het evangelie van Jezus vertellen. Of op zijn minst, maar net zo belangrijk, kinderen aandacht geven en de liefde van God uit te stralen in een tijd waarin kinderen thuis niet altijd liefde en aandacht ontvangen. Op deze manier kun je als deelnemer aan een AIA-project heel concreet verschil maken in levens van anderen. Veel deelnemers geven aan zelf ook een levensveranderende ervaring meegemaakt te hebben.
De Ultimate Challenge is een mooie manier om kennis te maken met Athletes in Action, terwijl je ook je geloof opbouwt.

Meer informatie en opgeven kan via de website www.athletesinaction.nl/events.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid