Spring naar bijdragen

"Wijs met de bijbel" op gang


Aanbevolen berichten

Wat hebben tv-presentator Andries Knevel en Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, met elkaar gemeen? Ze presenteren allebei een bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap. Knevel in zijn woonplaats Rijnsburg (31 oktober) en Zijlstra in het Friese Sneek (8 november). Dit slechts zijn twee van de tientallen bijbelquizzen die dit najaar gespeeld worden in het kader van de campagne 'Wijs met de Bijbel'.

Wijs met de Bijbel
Wijs met de Bijbel is de naam van de Bijbelcampagne die zich uitstrekt over drie jaar (2011-2014), in aanloop naar het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap en de verschijning van de Bijbel in Gewone Taal. Voor seizoen 2011/2012 is het subthema 'Wijze lessen van Jezus'.

Presentatie boek 'Wijze woorden van Jezus'
Bij het thema 'Wijze lessen van Jezus' is een modern vormgegeven geschenkboekje met 25 houtskooltekeningen van de bekende kunstenaar Kees de Kort uitgegeven. Bij iedere tekening is een passage uit De Nieuwe Bijbelvertaling opgenomen: de wijze woorden van Jezus.

Op donderdag 27 oktober wordt dit boek in boekhandel Groenveld in Zeist gepresenteerd. NCRV-presentator Hennie Burggraaff gaat in gesprek met Kees de Kort over zijn werk. Speciaal voor deze uitgave heeft hij nieuw werk gemaakt. Een aantal originelen zijn in de winkel te bewonderen. Ferdinand Borger leest een aantal wijze lessen van Jezus voor.

Grote bijbelquiz op televisie
's Avonds gaan oud-politicus André Rouvoet, GTST-acteur Everon Jackson Hooi, zangeres en actrice Linda Wagenmakers en mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz op televisie. (Nederland 2-20.25 uur)

Nationale Bijbelzondag
Tijdens de Nationale Bijbelzondag op 30 oktober staan niet alleen de wijze lessen van Jezus, maar ook het buitenlandwerk van het Nederlands Bijbelgenootschap centraal. Het Bijbelgenootschap is met drie landen, te weten Benin, Burkina Faso en Togo, een partnerschap aangegaan. Dat betekent dat er in de jaren tot 2014 extra aandacht is voor projecten in die landen. Het gaat om bijbelvertaalwerk in vijf Afrikaanse talen, het verspreiden van bijbels, zowel in boekvorm als op audiocassettes, braille-bijbels en alfabetiseringswerk. In honderden kerken wordt dit jaar gecollecteerd voor het kinderwerk in de genoemde landen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid