Spring naar bijdragen

Handboek See You In The Bible


Aanbevolen berichten

‘Er is nog een wereld te ontdekken’, dat is een van de conclusies van het handboek See You in the Bible, een verslag over intercultureel Bijbellezen, dat onlangs bij Boekencentrum verscheen. En die wereld zal ontdekt worden wanneer bijbellezers met een verschillende culturele achtergrond samen de Bijbel lezen.

Handboek
See You in the Bible is een praktische handboek. Het laat gemeenten en groepen zien wat de waarde is van intercultureel Bijbellezen en helpt bij het opzetten van deze vorm van bijbellezen. De basis bestaat uit de ervaringen uit het Amsterdamse project met dezelfde naam, waarin christenen met een verschillende culturele achtergrond de Bijbel samen lazen. Daarbij geeft het boek tips en werkvormen om (zelf) intercultureel de Bijbel te gaan lezen. De ontmoetingen tussen de verschillende christenen leidden tot verrassende ervaringen en ontdekkingen, die veel meer Bijbellezers zouden moeten opdoen. Vandaar ook de handreiking om zelf een leesgroep op te zetten.

Zendingsraad
Het intercultureel bijbelleesproject is uitgevoerd door de Nederlandse Zendingsraad (NZR). Bertie Boersma en Erika Feenstra begeleidden de groepen. Samen met Wilbert van Saane (NZR) verwerkten zij hun ervaringen in dit praktische handboek. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Boekencentrum, in samenwerking met de Nederlandse Zendingsraad en het Nederlands Bijbelgenootschap, en is te koop in de boekhandel of te bestellen via de sites van Boekencentrum en het Bijbelgenootschap.

See you in the Bible
Intercultureel bijbellezen in de praktijk.
Bertie Boersma, Erika Feenstra en Wilbert van Saane
€ 14,90 ISBN 9789023920328
Bestel op Zoeb

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid