Spring naar bijdragen

Rellen Caïro kopten omgekomen


Aanbevolen berichten

In de Egyptische hoofdstad Caïro is zondag een betoging van kopten (Egyptische christenen) uitgelopen op zware rellen. Daarbij zijn volgens internationale media 24 personen, waarvan 18 kopten, omgekomen. Er vielen ook zo’n 200 gewonden.

De kopten protesteerden tegen een aanslag vorige week op een kerk in de stad Aswan. Moslims bekogelden de kopten met stenen. De situatie liep daarop uit de hand en de politie trad ongemeen hard op, wat protest uitlokte van mensenrechtenorganisaties. Pantserauto’s van het leger zouden zelfs op groepjes manifestanten zijn ingereden. Er werd ook met scherp geschoten. Meerdere slachtoffers vertoonden schotwonden. Tijdens de rellen zijn tal van auto’s in brand gestoken.

De kopten klagen al jaren aan dat zij het mikpunt vormen van fundamentalistische moslims. Zij klagen ook aan dat zij voortdurend het slachtoffer zijn van discriminatie en dat de Overheid ondanks alle beloftes nauwelijks iets doet om hen te beschermen. Sinds de val van president Mubarak in februari jongstleden is de situatie van de kopten allesbehalve verbeterd. De kopten maken nagenoeg 10 procent van de Egyptische bevolking uit.

Bron: RKnieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid