Spring naar bijdragen

Gemeente verschanst in Cubaanse kerk


Aanbevolen berichten

Zestig leden van een protestantse pinksterkerk zitten al dertig dagen verschanst in hun kerkzaal in de Cubaanse hoofdstad Havana. Ze willen daar blijven „zolang God het wil.†De politie heeft het gebouw omsingeld om incidenten te voorkomen.

„God heeft ons geroepen voor een periode van heiliging en we blijven hier zolang God het wilâ€, zegt William Herrera in een telefoongesprek met IPS. Hij is de zoon van Braulio Herrera, de pastor die in april door zijn oversten uit de Cubaanse vereniging van pinkstergemeenten Asambleas de Dios is gezet op beschuldiging van fanatisme. Samen met zestig gelovigen zit Braulio Herrera sinds 21 augustus in een kerk in het centrum van Havana, maar pas vorige vrijdag werd het nieuws bekend gemaakt.

De politie had aanvankelijk de hele omgeving afgesloten. Volgens de Cubaanse overheid waren sommige familieleden naar de politie gestapt uit bezorgdheid over de kinderen en zwangere vrouwen in de kerk. Sinds woensdag laat de politie opnieuw autoverkeer toe in de buurt.

Buurtbewoners zeggen dat er in het begin ongeveer tweehonderd personen aanwezig waren. Verscheidene personen vertrokken toen de pastor de deur opende voor wie wilde vertrekken. William Herrera bevestigt dat ongeveer zestig personen gebleven zijn om te bidden. De deuren blijven gesloten.

Lees verder: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid