Spring naar bijdragen

"Zendeling in Europa: volhard als Paulus"


Aanbevolen berichten

Europa is zendingsgebied geworden, maar hebben de kerken voldoende geestelijke reserves om deze zending uit te voeren? Over onder andere deze vraag ging een Spaanstalige conferentie die deze week in het Duitse Stuttgart werd gehouden.

â€Zending keert terug naar Europa†luidde het thema van de conferentie, die van maandag tot vandaag plaatshad in de Akademie für Weltmission in Korntal, bij Stuttgart. De bijeenkomst was georganiseerd door het Spaanse Foro Misionologico, een platform gecoördineerd door onder anderen Matias Keppler, een Duitse missioloog die tot begin dit jaar in Spanje werkzaam was, en Berend Coster, medewerker van de Spaanse Evangelische Zending in Spanje. Ongeveer dertig deelnemers, merendeels Spaanstalige immigranten uit Duitsland, leiders van immigrantenkerken en geïnteresseerden in zending in Europa, bezonnen zich op diverse aspecten van het thema.

Carlos Villamil, afkomstig uit Colombia maar sinds 2009 met zijn Nederlandse vrouw en gezin woonachtig in Zwolle, sprak over de roeping en de volharding van de zendeling in Europa. Hij onderzocht de factoren die het hoge percentage van vervroegde terugkeer van zendelingen uit Europa verklaren. Het gaat dan om problemen in het gezin van de zendeling, problemen van organisatorische en financiële aard, maar vooral om geestelijke problemen, zoals twijfel aangaande de roeping.

Lees verder: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid