Spring naar bijdragen

Rotterdamse jongeren met de fiets naar WJD in Madrid


Aanbevolen berichten

Donderdag 28 juli a.s. vertrekt een groep van 6 jongeren en 3 begeleiders uit het bisdom Rotterdam naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid. Op 14 augustus komen zij aan in de Spaanse hoofdstad. De gemiddelde dagafstand bedraagt 120 kilometer en een van de stopplaatsen onderweg is het West-Vlaamse Ieper. De groep overnacht voornamelijk op campings. Een bagage-auto met nog eens twee jongeren begeleidt de fietsende pelgrims.

Dick Vrijburg van het bisdom Rotterdam: "Een pelgrimstocht op de fiets betekent niet alleen een sportieve uitdaging, je beleeft ook veel meer. Je bent in de natuur, je hebt veel tijd voor elkaar, en je komt jezelf tegen op weg naar Madrid." De groep, waarvan de meeste leden fietsen als hobby hebben, heeft twee trainingsweekends achter de rug. Voor het vertrek zal de groep eucharistie vieren en de reiszegen ontvangen. In Madrid sluit de groep zich aan bij het 300-tal jongeren uit bisdom Rotterdam die met de bus naar de WJD trekken.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid