Spring naar bijdragen

Programma nacht van de theologie


Aanbevolen berichten

[preview]Een van de doelen van de Nacht van de Theologie, die voor de allereerste keer gehouden wordt op dinsdag 21 juni, is om het gesprek over actuele thema's in het publieke debat tussen theologen te stimuleren.[/preview] De volgende onderwerpen staan centraal tijdens deze gala-avond voor theologen.

Filosofe Désanne van Brederode en theoloog Lodewijk Dros (Trouw) zijn gespreksleiders.

Theologie gaat over alles. Jan-Willem Wits, theoloog en werkzaam bij KPMG en voormalig communicatie-adviseur van de Rooms-Katholieke kerk, zal hierover aan de tand gevoeld worden. De genomineerden voor de Theologie Podiumprijs 2011 presenteren zichzelf met een column “Alles in 1 minuut†.

Nederland is een christelijk land en dat is een zegen….of een ramp. Nederland is een christelijk land. Is dat een ramp of zegen? Zijn we overgeleverd aan de goden of aan de heidenen? Adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad Koert van Bekkum en voorzitter van het Humanistisch Verbond Rein Zunderdorp gaan met elkaar in gesprek hierover. De genomineerden voor de Theologie Publicatieprijs 2011 praten mee.

Het gezicht van de theologie, Theologie gaat over alles. Dat wil niet zeggen dat theologen onderling de taken niet verdelen. Hoe ziet de ideale theoloog eruit? Hoe word je het gezicht van de theologie? Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort (GroenLinks), NCRV presentatrice Jacobine Geel, hoogleraar religiewetenschap Anne-Marie Korte en predikant Bas van der Graaf treden aan.

Happy End. Moet je 24/7 samenleven met God om gelukkig te worden of is zo af en toe een korte vrijage of flirt met God voldoende? Een gesprek met Koert van der Velde, auteur van de spraakmakende dissertatie “Flirten met Godâ€, EO-radio-presentatrice en theologiestudente Elsbeth Grutteke en Christa Anbeek, auteur van het boek “Overlevingskunstâ€.

De band Zijlstra zal het programma van de Nacht van de Theologie muzikaal omlijsten. In 2002 won singer-songwriter en componist Jeroen Zijlstra de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Durgerdam slaapt’. In 2010 werd zijn voorstelling ‘Liefde en dorpsgevoel’ genomineerd voor een Poelifinario. Vanaf oktober toert hij langs de theaters met zijn nieuwste programma ‘Samen in zee’.

De Nacht van de Theologie gaat 's nachts verder op Radio 1. De winnaars van de Theologie Podium Prijs 2011 en de Theologie Publicatieprijs 2011 zullen na de prijsuitreiking een uur lang te gast zijn in Casa Luna (NCRV), Radio 1 - aanvang: 0.00 uur.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid