Spring naar bijdragen

Tienduizenden jongeren op EO-Jongerendag


Aanbevolen berichten

De opening van de zevenendertigste EO-Jongerendag was er een om niet te vergeten. Een danseres, een violist, een compleet symphonieorkest, Manuel als DJ, breakdancers, vuurwerk en een operazangeres.

'Move', oftewel beweeg, luidde het thema afgelopen zaterdag. Tussen de 26.000 en 28.000 jongeren kwamen op het jaarlijkse evenement in het Arnhemse GelreDome af, vorig jaar waren dit er ruim 32.000.

Presentator van de dag was, voor de vierde keer, Manuel Venderbos. Ook Kees Kraayenoord, die met zijn band de samenzang begeleidt, en spreker Tiemen Westerduin waren weer aanwezig.

Sprekers

Anne van der Bijl was eregast. De 83-jarige oud-bijbelsmokkelaar heeft, volgens Manuel, van 'Move' zijn levensmotto gemaakt. Hij bezocht tientallen landen en ontmoette wereldleiders.

Spreker Tiemen Westerduin daagde jongeren uit om in beweging te komen voor God. ‘Gods bewogenheid en liefde worden zichtbaar doordat jij in beweging komt. Door Gods liefde te delen ervaar je Zijn liefde zelf’, zegt hij.

Bijzondere artiesten

Zoals ieder jaar vervullen artiesten een belangrijke rol op de EO-jongerendag. Rockband Kutless, The Afters, Pearl Jozefzoon, en Upside Down gaven stuk voor stuk bijzondere optredens. Toby Mac sloot de dag af met een spetterend optreden vol vuurballen, breakdancers, dj’s en vooral veel energie.

Goed doel

Jaarlijks brengen bezoekers van de dag een groot bedrag bijelkaar voor een goed doel. Dit jaar was de actie voor Madagaskar, waar grote behoefte is aan hovercrafts. Door de moerassen en ondiepe rivieren zijn deze bijzondere

vervoermiddelen noodzakelijk om mensen in nood op tijd te kunnen bereiken.

Bron: OneWay.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid