Spring naar bijdragen

Waarom geen vrouwen? Conferentie en Boekpresentatie: 28 mei


Aanbevolen berichten

[preview]Op zaterdag 28 mei 2011 vindt er in Utrecht een conferentie plaats over de rol van de vrouw in de gemeente van Christus. “God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.â€[/preview]

Deze tekst uit Genesis 1 zegt dat zowel man als vrouw Gods beeld weerspiegelen. Op grond van deze tekst heeft christelijk leider, Loren Cunningham, samen met theoloog David Hamilton het boek Waarom geen Vrouwen geschreven.

Conferentie

Tijdens deze conferentie geven vier sprekers onderwijs over dit thema. Jeff Fountain (Jeugd met een Opdracht) zal spreken over de historische rol van vrouwen in leiderschap. Coach en mediator, Eddy de Pender, zal spreken over een gevoelige vraag: ‘Waarom mannen vrouwen haten?’. Peter Sleebos (Voorzitter van de Verenigde Evangelie- en Pinkstergemeenten) vertelt waarom we vrouwen niet kunnen missen in de kerk, en Arenda Haasnoot, (Viceoorzitter van de generale synode van de PKN), spreekt over Vrouwen en de toekomst van de kerk.

Paulien Zeeman (TV presentator, spreker) zal in een seminar ingaan op de inhoud van dit boeiende boek en hoe dit in studie en interactief gebruikt kan worden.

Waarom geen vrouwen?

In deze herziene uitgave van dit boek staat een diepgaande studie over de plaats van de vrouw als gelijkwaardige partner naast de man. Christus bracht mannen en vrouwen terug naar hun oorspronkelijk roeping om samen te werken, als gelijkwaardig en met respect voor het unieke van de ander. De auteurs laten zien dat door Gods werk van verlossing vrouwen vrij zijn de roeping te volgen en de gaven te gebruiken die Hij hen gegeven heeft.

Inside Out Publishers

Inside Out Publishers is een uitgeverij voor christelijke boeken die een bijdrage wil leveren aan de vernieuwing van christenen en de kerk met het oog op Gods koninkrijk, hier en nu. Jaarlijks geeft Inside Out Publishers gemiddeld acht titels uit over verschillende onderwerpen waarbij hoop, verwachting en Bijbels realisme de rode draad vormen. Eerder verschenen onder andere: En niemand wist het… van Ton van Mourik en i.s.m. de Evangelische Omroep, de nieuwe missionaire cursus ‘Jouw Spiritualiteit.

Bron en verdere informatie: Waarom geen vrouwen

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid