Spring naar bijdragen

Bijzondere Bijbelse kunst te koop


Aanbevolen berichten

[preview]In het Bijbels Museum in Amsterdam is vanaf zaterdag de tentoonstelling Wonder boven Wonder – Outsiderkunst en Bijbelverhalen te zien. [/preview]De tentoonstelling laat bijbelverhalen zien door de ogen van 44 kunstenaars met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie Amerpoort.

De kunstenaars werden geïnspireerd door verhalen die hen werden voorgelezen uit de Bijbel. Ook beroemde Bijbelse voorstellingen van grote meesters als Leonardo da Vinci en Rembrandt dienden als inspiratiebron.

De kunstenaars van Amerpoort maakten meer dan 180 werken. Het museum maakte vrijdag bekend dat alle werken uit de expositie te koop zijn. De opbrengst van de werken komt ten goede aan nieuwe kunst- en culturele projecten van de zorginstelling.

De NCRV volgde de kunstenaars en medewerkers van het Bijbels Museum bij de totstandkoming van de tentoonstelling. Deze special wordt sinds 10 september op vier vrijdagen uitgezonden bij de NCRV.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid