Spring naar bijdragen

Buren strijden weer tegen komst ‘Flevo’


Aanbevolen berichten

Voor het derde achtereenvolgende jaar verzetten omwonenden van recreatieterrein Bussloo zich tegen de komst van het Xnoizz Flevo Festival, dat over twee weken moet beginnen.

Kort voordat vanavond de bezwaartermijn afloopt, hebben vijf omwonenden een gezamenlijke bezwaarschrift ingediend tegen de vergunning die de gemeente Voorst heeft verstrekt voor het driedaagse christelijke evenement op het recreatieterrein tussen Apeldoorn en Zutphen. Volgens loco-burgemeester Edo Horstman vrezen de buren geluids- en verkeersoverlast en maken zij zich zorgen over eventuele calamiteiten. Die angst is volgens hem mede ingegeven door de dramatische afloop van de Loveparade in Duisburg.

Woensdag houdt de gemeente een hoorzitting, waarbij de bezwaarmakers, de festivalorganisatie en terreineigenaar Recreatie Gemeenschap Veluwe aanwezig zullen zijn. Horstman belooft dat de gemeente binnen enkele dagen na de zitting uitsluitsel zal geven.

Het is voor de derde keer dat Flevo op Bussloo plaatsvindt. Ook in de voorgaande twee jaren stuitte dat op bezwaren van omwonenden, die zowel in 2008 als 2009 kort voor aanvang van het evenement een kort geding aanspanden. Vorig jaar oordeelde de rechtbank in Zutphen dat de gemeente Voorst ernstig tekortgeschoten was doordat zij de vergunningaanvraag veel langer had laten liggen dan wettelijk is toegestaan. Om de bewoners tegemoet te komen moesten van de rechter de muziekoptreden donderdagnacht eerder dan gepland stoppen.

Bron: Nederlandsdagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid