Spring naar bijdragen

Preek van 24 uur


Aanbevolen berichten

"Buiten menselijke mogelijkheid toont God Zijn heerlijkheid"

[preview]Een van de jongste megakerk-predikanten in de Verenigde Staten 24 uur aan één stuk onderwijs gegeven uit de Bijbel. Steven Furtick voerde dinsdag en woensdag een opvallend idee uit dat hij ooit had voorgesteld.[/preview] Het onderwerp van zijn preek was 'onbevreesd geloof'. Het is dezelfde boodschap als waar zijn onlangs verschenen boek over ging: 'Wat er gebeurt als je God durft te vragen naar het onmogelijke'.

Furtick zegt dat "God het op zijn hart heeft gelegd om dit met de wereld te delen". Waar het volgens hem op neerkomt is dat veel mensen in de positie zitten waar het nodig is om "in een zwembad te worden geduwd". Hij roept op te stoppen met zwemmen in het kinder-zwembad en over te gaan naar het diepe door te stoppen met geestelijke middelmatigheid en vrijmoedig te gaan leven." Furtick merkt op dat er leugens zijn die ervoor zorgen dat mensen van dit onbevreesd geloof worden afgehouden.

Onbevreesd geloof

De voorganger daagt christenen uit wijsheid niet per se te negeren, maar om onbevreesd geloven te accepteren. "Het is het soort geloof dat Jozua had die God durfde te vragen de zon te laten stilstaan, toen hij leiding gaf aan de Israëlieten tijdens hun verovering van Kanaän. Het was een ongekend gebed. Als het buiten het domein van de menselijke mogelijkheid omgaat, geeft God de mogelijkheid om Zijn heerlijkheid te tonen."

In zijn laatste preek moedigde Furtick christenen aan te geloven dat ze geboren zijn om te doen waarvoor God hen heeft geroepen.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid