Spring naar bijdragen

Rechtszaak over 23 meter hoog kruis


Aanbevolen berichten

[preview]Terwijl in Nederland wordt gestreden om de tekst op het dak van de boerderij van de familie Van Ooijen, houdt een 23 meter hoog kruis de gemoederen bezig in de Verenigde Staten.[/preview]

Het kruis is een kunstwerk van de charismatische kunstenaar Max Greiner. Hij is bekend van grote bronzen beelden van Jezus, die te vinden zijn bij megakerken en bij de studio's van het Trinity Broadcasting Network. Met zijn werk wil hij mensen op Christus wijzen. Met die reden bouwde hij het kruis van 23 meter hoog. Kosten: 2 miljoen dollar.

Greiner zegt dat hij zijn gaven wil gebruiken om Christus te verhogen. "Je hoort niemand klagen als er miljoenen dollars worden uitgegeven aan stadions, films en dat soort dingen, maar als het erom gaat Jezus te verhogen, lijkt iedereen er ineens moeite mee te hebben," aldus de kunstenaar.

Rondom het kruis wordt een gebedstuin aangelegd met picknickplaatsen en wandelpaden. Het evangelie wordt er onder de aandacht gebracht door kunstwerken die worden gedoneerd door diverse kunstenaars. De weg langs de kunstwerken komt uiteindelijk uit bij het kruis. In het kruis wordt een zondaarsgebed in verschillende talen aangebracht. Bezoekers kunnen in het kruis stappen en er bekeerd en vervuld met de Heilige Geest uit komen.

Omwonenden spanden een rechtszaak aan tegen Coming King Foundation, de organisatie van Greiner die verantwoordelijk is voor de aanleg van de tuin. De zaak eindigde in een schikking toen de organisatie beloofde het kruis door middel van schuttingen uit het zicht van de omwonenden te houden.

Bron: uitdaging.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid