Spring naar bijdragen

Soul Survivor wil Amsterdam schoonmaken


Aanbevolen berichten

[preview]Soul Survivor wil volgend jaar zomer met een grote groep jongeren Amsterdam in trekken. Soul in the City, zoals het project heet, is afgekeken vanuit Groot-Brittannië.[/preview]

In 2004 trokken vijftienduizend jongeren - onder wie vijftig uit Nederland - de hoofdstad Londen in om de stad letterlijk schoon te maken.

Amsterdam

In 2011 wil Soul Survivor in Amsterdam iets soortgelijks gaan doen, zegt woordvoerder Roos Mannee. 'Met een flinke club enthousiaste jongeren willen we een week lang Jezus laten zien in de wereld om ons heen.'

Ideeën die er liggen, zijn het organiseren van buurtbarbecues, het vegen van straten, de afwas doen, schilderen en eten uitdelen.

Informatieavond

Op 31 mei is er in Amsterdam een informatieavond voor vrijwilligers en plaatselijke kerk- en jeugdleiders over het project.

Het Britse Soul Survivor hield vorig jaar ook een Soul in the City-actie in Durban, Zuid-Afrika. Daar deden ruim 350 jongeren aan mee; een stuk kleinschaliger dus dan het evenement in Londen.

Voor dit jaar is een vervolg op dat project afgeblazen, omdat er vanwege de economische crisis te weinig aanmeldingen waren.

Wil je meer informatie over Soul in the City? Check www.soulinthecity.nl.

Bron: ND

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid