Spring naar bijdragen

Paus zou goede aanvoerder zijn in voetbalteam


Aanbevolen berichten

De kardinaal van Napels, Crescenzio Sepe, ziet paus Benedictus XVI in een pauselijk voetbalteam in de rol van aanvoerder. “Hij heeft duidelijke ideeën en kennis. Kortom, hij weet het team goed in te schatten", verklaarde Sepe zijn beoordeling in een nieuw boek over het voetbalenthousiasme van kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders.

Paus Johannes XXIII zou een keeper zijn die geen bal doorlaat en conciliepaus Paulus VI een sterke middenvelder. “Hij kan zowel verdedigen als aanvallen, met het inzicht om de Kerk in moeilijke tijden, zoals die na het Tweede Vaticaans Concilie goed te leiden.†Sepe ontvouwt zijn teamtheorie in het 500-pagina's tellende boek Gij zult de bal van uw naaste niet begeren. Sportjournalist Andrea Nocini heeft daartoe de meningen van tientallen prelaten over voetbal opgetekend. Sepe speelde zelf tijdens zijn jeugd op het middenveld.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid