Spring naar bijdragen

Twittechismus


Aanbevolen berichten

[preview]De Gereformeerde Hogeschool neemt het initiatief om de 129 vragen en antwoorden van de Heidelbergse Catechismus om te zetten in twitterboodschappen. [/preview]

De Heidelbergse Catechismus, het belijdenisgeschrift uit de zestiende eeuw dat nog zeer actueel is in veel protestantse kerken in Nederland, zal in 2013 breed aandacht krijgen. In dat jaar is het namelijk 450 jaar geleden dat dit leerboekje gepubliceerd werd. Vooruitlopend op het jubileum in 2013 heeft de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle, partner in Refo500, het initiatief genomen om de 129 vragen en antwoorden van de Heidelbergse Catechismus te twitteren. Via een speciaal voor dit doel geopend twitteracount http://twitter.com/twittechismus, kan de ontwikkeling van deze versie van de Heidelberger gevolgd worden.

De tweets moeten nog geschreven worden. Er hebben zich al enkele tweetschrijvers gemeld, maar er worden nog meer schrijvers gezocht die de uitdaging willen aangaan om één of meer vragen en antwoorden om te zetten tot een tweet van maximaal 140 tekens. Twitterervaring is hiervoor niet nodig. De deelnemers kunnen op ondersteuning rekenen in de vorm van een workshop op 21 april 2010 aan de Gereformeerde Hogeschool te Zwolle. Kenmerken van de ‘hertaling’ zullen zijn: gericht op de essentie, theologisch verantwoord en waar mogelijke en passend met een vleugje humor. Meer informatie is te vinden op www.refo500.nl.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Hans Havinga, beleidsadviseur aan de Gereformeerde Hogeschool, email hhavinga@gh-gpc.nl, tel. 06-10083885 of 038-4255542.

Het is de bedoeling dat de tweets in de maanden april en mei van dit jaar worden geschreven en daarna via Twitter wereldkundig worden gemaakt. De initiatiefnemer onderzoekt de mogelijkheid om aan het einde van het project de vragen en antwoorden gebundeld uit te geven als een Refo500-product, dat jong en oud zal aanspreken.

Bron: Refo500

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid