Spring naar bijdragen

Neem oproep Ayaan Hirsi Ali serieus


Aanbevolen berichten

Ayaan Hirsi Ali wil de islam beteugelen door een bondgenootschap met de christenheid. Bart Jan Spruyt heeft daar zijn vragen bij, stelt hij in het Reformatorisch Dagblad, maar wil wel haar oproep serieus nemen. Ten diepste, zijn moslims op zoek naar 'een verlossende God', stelt Ayaan Hirsi Ali maar 'in plaats van de christelijke God vinden ze Allah.' "Ze wil moslims een 'religieus leider als Jezus bieden', die geen krijger was en 'een God van liefde, verdraagzaamheid, rede en vaderlandsliefde' verkondigde, stelt Spruyt in het Reformatorisch Dagblad.

Spruyt: "Laten christenen haar oproep ondertussen zeer serieus nemen. Wat zij zegt over de zoektocht van moslims en het gevaar van de radicale islam, is en blijft behartigenswaardig. Hirsi Ali kan ons leren waar de fronten liggen. Laten wij haar, deze moderne koningin van Scheba, uitleggen welk christendom de kracht heeft om de strijd op dit front te voeren."

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid