Spring naar bijdragen

The Passion: beleef Pasen!


Aanbevolen berichten

[preview]The Passion is een unieke vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven door middel van Nederlands popsongs. Dit grote live Tv-evenement zal plaatsvinden in de straten van Gouda op Witte Donderdag 21 april.[/preview] Natuurlijk kun jij hierbij aanwezig zijn. Maar dat is nog niet alles, jij kunt ook nú al aan de slag gaan met The Passion!

Hoewel het verhaal van Pasen misschien bekend is voor jou, is het dat voor steeds minder mensen. Daarom is The Passion een super kans om iedereen opnieuw te laten weten waar het nou echt om draait. Het lijden, sterven en verrijzen van Jezus worden in The Passion op een wervelende manier bezongen door bekende Nederlandse artiesten. Dit is een evenement voor iedereen!

Aan de slag!

Iedereen, jong en oud, gelovig of niet-gelovig kan straks met het Paasverhaal aan de slag gaan. Via de website van Jong Katholiek worden verschillende materialen beschikbaar gesteld om bijvoorbeeld in je jongerengroep, parochie of op school te verdiepen in wat het lijdensverhaal van Jezus ons nu wil zeggen.

In het minimagazine “Een PASSIE voor het LEVEN†wordt op een basic manier uitgelegd wat er in de Goede Week gebeurt. Het magazine is ideaal om uit te delen of natuurlijk om zelf meer te lezen over het passieverhaal (om daarna door te geven!).

Pre & Post

Op Witte Donderdag zelf is in Gouda meer te beleven dan alleen het Tv-evenement. Om 18.00 is iedereen uitgenodigd bij de Witte Donderdagviering. Gezamenlijk zullen we vervolgens naar de Markt in Gouda lopen om The Passion mee te maken. Aansluitend zal er een ‘afterparty’ zijn om samen te komen, te verdiepen en na te praten. De organisatie hiervan is in volle gang.

Website

Verdere informatie kun je vinden op de speciale website van Jong Katholiek. Hier worden de materialen beschikbaar gesteld en word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Je vindt daar ook meer informatie over de bussen die vanuit alle hoeken van het land gaan rijden naar Gouda.

Kortom: beleef Pasen zoals je het nog nooit hebt beleefd!

The Passion is een unieke samenwerking tussen de omroepen RKK en EO, de Protestantse Kerk Nederland, de Rooms-katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap, de gemeente Gouda en culturele fondsen.

Bron: Jong Katholiek

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid