Spring naar bijdragen

Delirious scoort hit na afscheid


Aanbevolen berichten

[preview]De Britse worship-rock sensatie Delirious?, die eind 2009 nog uitgebreid afscheid nam van haar vele fans, is deze week terug te vinden in de Britse hitlijsten.[/preview] De band scoort uitgerekend na haar einde één van haar grootste hits met de song ‘History Maker’.

‘History Maker’ is een song van het album ‘King Of Fools’ uit 1996. Het staat bekend als de ultieme Delirious? live track en werd een statement bij het afscheid van de band, november vorig jaar. Delirious? zelf greep het lied bij hun afscheid aan om de fans duidelijk te maken dat het verhaal en de impact van de songs niet stopt met Delirious?, maar dat de luisteraars in de wereld de geschiedenis verder schrijven.

In haar veelzijdig, 17-jarig bestaan heeft Delirious? zelf geschiedenis geschreven door zowel grensverleggende moderne aanbiddingsmuziek te maken als mainstream hits te scoren. Dat is een unicum, en de nieuwste ontwikkeling is minstens zo bijzonder. Een groep fans stelde na het afscheid van de band voor om bij wijze van getuigenis de song ‘History Maker’ als single beschikbaar te maken. Het plan werd opgepakt door Delirious? en dus verscheen ‘History Maker’ vorige week in zowel een verkorte studio als live versie. En de respons verbaast iedereen. In de woensdag gepubliceerde tussentijds mainstream hitlijst van Groot-Brittannië prijkt ‘History Maker’ op de zesde plaats. Om dit in perspectief te zetten: Delirious? grootste mainstream hits ‘See The Star’ en ‘It’s OK’ bereikten in 1999 en 2000 respectievelijk de 16e en 18e plaats.

De ‘History Maker’ single vestigt ook de aandacht op de komende laatste live CD, DVD en BluRay ‘Farewell Show’; een registratie van het allerlaatste optreden van Delirious, 29 november 2009 in Londen. Delirious? is hiermee postuum ook de eerste moderne christelijke band die een live show op BluRay uit brengt. GMI Music brengt zowel de live dubbel CD, de DVD als de BluRay in april uit in Nederland.

Bron: Christelijk nieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid