Spring naar bijdragen

Nieuwe speler christelijke muziekindustrie


Aanbevolen berichten

TILBURG - [preview]AudioBits is een nieuwe speler op de (christelijke) markt als het gaat om legaal muziek downloaden. "De lengte van een track bepaalt de prijs en is daarmee realistisch naar zowel muziekliefhebber als muziekuitgever."[/preview]

Muziek ontwikkelt zich in hoog tempo als een ‘één-track-wereld', zoals het voor 1967 was in de hitindustrie. De bedenkers van AudioBits bedachten daarom dat het goed zou zijn om een alternatief te lanceren dat meer vanuit de artiest uitgaat als het gaat om het downloaden van muziek. Na bijna twee jaar voorbereiden is AudioBits dit jaar voor het eerst online.

"De hitparade was altijd al een singletjesaangelegenheid vanaf het begin van de platenindustustrie", zegt een woordvoerder van AudioBits. "Later werden de afzonderlijke tracks aanzienlijk langer dan de ‘singlelengte' van drie-en-een-halve minuut. Bij de huidige downloadsites dreigen deze langere composities te verdwijnen om commerciële redenen. Wie gaat er 80 tot 90 ct betalen voor een stukje van 20 seconden? Of welke band of componist wil zijn compositie van 15 minuten verkopen voor diezelfde prijs?"

AudioBits wil graag de ‘oude' albumgedachte terugbrengen door de vaste trackprijs los te laten en een track af te laten rekenen op basis van de lengte ervan. "Voor fans betekent dat een mogelijkheid om van muziek te genieten voor een fatsoenlijke prijs en voor de artiest ontstaat er een mogelijkheid werk aan te bieden zoals dat gecomponeerd is tegen een redelijke vergoeding."

AudioBits wenst daarbij geen doorgeefluik te zijn van materiaal dat als doel heeft personen, groeperingen of organisaties te beledigen, belasteren, shockeren, discrimineren of kwetsen en zal daarom niet mee werken aan de verspreiding van racistisch, discriminerend, beledigend of kwetsend tekst- of beeldmateriaal. "Vrouwonvriendelijke hiphop, racistische country, satanistische deathmetal, om maar een paar erg voor de hand liggende voorbeelden te noemen, zullen consumenten niet op AudioBits aantreffen. Niet omdat AudioBits de vrijheid van meningsuiting wenst te beperken, maar omdat er voor deze muziek voldoende andere kanalen beschikbaar zijn."

Kijk voor meer informatie op www.audiobits.nl.

Bron: Uitdaging

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid