Spring naar bijdragen

Nederlandse gospelbigband komt met debuutalbum


Aanbevolen berichten

De ontdekking van iets unieks is altijd een bijzondere aangelegenheid. Die ervaring ligt deze maand weggelegd voor het Nederlandse publiek met de debuut cd van ‘The Convocation’.

Wie de cd van de big band The Convocation hoort, beleeft en ontdekt iets unieks in Nederland dat als een lopend vuurtje de ronde zal gaan doen: een samensmelting van big band, jazz en gospel tot een bruisend, nieuw geluid! Deze maand presenteert het unieke muziekgezelschap haar debuut cd ‘The Convocation Gospelflavor’ (GMI Music).

The Convocation mag dan als groep pas twee jaar bestaan; inmiddels heeft ze al verschillende opvallende mijlpalen bereikt, zoals een optreden voor Koningin Beatrix, samenwerking met artiesten als X-Factor zangeres Sharon Kips en Denise Jannah en nu de presentatie van haar debuut CD.

De naam van The Convocation staat vrij vertaald voor ‘een groep mensen’ is ‘die zich officieel verzamelt met een speciaal doel’. In 2008 deden topmusici uit Nederland precies dat, met als resultaat een nieuwe big band met een in dat genre uniek doel: het evangelie laten spreken door de muziek heen! Minstens zo bijzonder is die muziek op zich. The Convocation is niet zomaar een big band en dat is te horen op de CD. Hier levert gospelkoor Gospelflavor een belangrijke bijdrage aan en ontstaat een unieke mix van gospel, jazz en big band; iets wat nog niet eerder vertoond is! Dat het een feestelijk geluid is, is duidelijk te horen aan swingende gospeltracks als ‘Amazing Grace’ en ‘Hosanna’.

‘The Convocation’ kan in wisselende samenstellingen optreden en zal de komende tijd dan ook op verschillende manieren het publiek kennis laten maken met haar unieke geluid. Wie de uitnodiging hoort, kan niet stil blijven zitten!

Bron: Christelijknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid