Spring naar bijdragen

Newworldson naar EO-jongerendag


Aanbevolen berichten

Newworldson is geen onbekende meer voor Nederland. Anderhalf jaar geleden verrast dit muzikale viertal op het Xnoizz Flevo Festival. Dit jaar komen ze naar de EO-jongerendag.

Hoe zit het toch met deze Canadese band, die nog maar een paar jaar bezig is, en die er voor zorgt dat iedereen in het publiek niet stil kan blijven staan met hun moeilijk in een hokje te plaatsen muziekstijl?

Frontman Joel Parisen: "Voordat we elkaar tegenkwamen in een jazzbar in Ontario, Canada, hadden we allemaal al een flinke muziekgeschiedenis. Ik groeide op met big band muziek en later electro-pop en hip-hop. Mark (drummer, cimbalen), heeft achttien jaar lang in een funkband gespeeld, en Josh (gitaar en zang) zat in het bluescircuit en later in een ska/reggae band met wat vrienden van de middelbare school. Rich maakte als bassist deel uit van verschillende indie rockbands en jazz trio's. Als je teruggaat naar de roots van deze muziekstijlen kom je uit bij soul music."

Fysiek en geestelijk bewegen

De Newworldsons maken geen soul music om puur te entertainen. “God heeft ons anders naar onze talenten laten kijken. Carrière is nu niet meer belangrijk. Onze missie is om fysiek en geestelijk mensen te bewegen met onze muziek. We bidden dat mensen de aanwezigheid van de Heilige Geest merken bij onze shows of zelfs als ze naar onze cd luisteren.â€

Over cd’s gesproken, de mannen hebben inmiddels al drie platen uitgebracht. Na een onafhankelijk album, Revolution Roots, belandden ze bij het label Inpop, waar ook de Newsboys, Jimmy Needham en Mat Kearney hun handtekening hebben gezet. Newworldson brengt daar Salvation Station uit. Inmiddels heeft de band getourd door Noord-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Europa en is er een opvolger voor de succesvolle tweede plaat.

“In eerste instantie speelden we in lokale kerken en bars en binnen enkele maanden gaven we concerten in stadions en andere grote uitgaansgelegenheden. Deze nieuwe ervaringen hebben ervoor gezorgd dat we als band een snelle groei hebben doorgemaakt, wat je kunt merken op het nieuwe album.†Dat album, getiteld Newworldson, heeft zelfs een Nederlands tintje: het nummer That’s Exactly (How I Like) is geschreven in de eenuurservice van Xnoizz op 3FM.

Newworldson maakt muziek zoals muziek bedoeld is. Beleef het zaterdag 5 juni bij het Xnoizz buitenpodium!

Bron: Christelijknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid