Spring naar bijdragen

Downloaden geen religie


Aanbevolen berichten

'Filesharing', oftewel het illegaal downloaden en uploaden van films, muziek en software, is geen religie. Dat hebben de Zweedse autoriteiten geoordeeld toen de 'kerk' voor de tweede keer een verzoek voor officiële erkenning indiende.

De Kerk van het Kopimisme, zoals de gelovigengemeenschap heet, krijgt niet de status van religie in het land. De overheidsinstantie die hier over gaat, heeft echter geen reden voor de afwijzing gegeven. Dat meldt Unt.se.

Volgens de oprichters van de groep doen de leden aan meditatief denken over kopiëren en het delen van informatie en zijn voor hen de symbolen CTRL+C (het toetsenbordcommando voor kopiëren) en CTRL+V (commando voor plakken) heilig.

In april dienden de kopimisten ook al een aanvraag in. Deze werd afgewezen omdat de gelovigen geen diensten hielden.

De downloaders hoopten dat zij een officiële status als religie zouden krijgen, omdat op die manier het delen van bestanden gelegitimeerd zou worden als levenswijze.

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid