Spring naar bijdragen

Geloofmaarduurzaam op DoeMaarDuurZaam.nl


Aanbevolen berichten

Duurzaamheid is een onderwerp dat allang niet meer alleen onder hippies uit de jaren zestig leeft. Jonge ondernemingen rukken massaal op om het thema te claimen en het goed in de markt te zetten. Maar ook christenen, moslims, boeddhisten en joden maken zich druk om het behoud van de wereld en zetten zich hiervoor in.

DoeMaarDuurZaam.nl, het multimediale initiatief van de publieke omroep, gaat in de rubriek Geloofmaarduurzaam op zoek naar mensen die de inspiratie voor een duurzame levensstijl halen uit hun geloof. Is een duurzaam leven makkelijker vol te houden als het geloof de drijfveer is of staan er duidelijke richtlijnen voor een duurzaam leven in een heilig boek? In het eerste deel van de serie kwamen zeven christenen aan het woord die een kijkje in hun duurzame wereld geven.

In het tweede deel van Geloofmaarduurzaam spelen moslims de hoofdrol. Zijn er bijvoorbeeld al duurzaam geproduceerde kaftans? Met deze week: Hendrik Jan Bakker. Hij bekeerde zich vijftien jaar geleden tot de islam en hem viel het op dat moslims niet bekend zijn met duurzaamheid. Sinds een paar jaar probeert hij hier verandering in de brengen.

Bron: NCRV

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid