Spring naar bijdragen

"Christenen moeten meer naar elkaar luisteren"


Aanbevolen berichten

[preview]Christenen moeten de scherpe kanten van hun meningen afvijlen als het gaat over belangrijke, christelijke thema's zoals Israël, de islam en de hel. Dat schrijft de bekende theoloog en publicist Willem Ouweneel in zijn jongste publicatie 'Vijf nijlpaarden in het kippenhok'.[/preview]

In het boek behandelt Ouweneel vijf 'brandende onderwerpen waarover christenen verdeeld zijn'. Dat zijn: Israël, de islam, de afval der heiligen, de hel en occultisme. Het boek is een vervolg op Ouweneels boekje 'Vijf olifanten in een porseleinkast' uit 2009 waarin hij ook enkele belangrijke twistpunten bespreekt.

Met beide boekjes wil Ouweneel christenen informeren over de verschillende standpunten die bestaan over de thema's. Zo beschrijft hij in het nijlpaarden-boek de christelijke standpunten voor en tegen islam. Hetzelfde doet hij met de andere thema's. Dit doet hij niet om te polariseren, maar met als doel elkaars standpunten te leren begrijpen en te respecteren.

Ouweneel sluit daarom bijna elk thema af met de oproep dat christen naar elkaar moeten luisteren, dat ze minder krampachtig moeten zijn en dat ze ook kunnen leren van andermans standpunten.

"Als we merken dat de ander een theologisch probleem grondig heeft bestudeerd en met een samenhangend geheel van teksten en argumenten komt, moeten we hem ontzettend serieus nemen en zeer aandachtig naar hem luisteren. Dat moeten we zelfs doen als zijn opvatting onze eigen opvatting tot in de wortels lijkt aan te tasten! Blijf altijd openstaan voor de mogelijkheid dat je het zelf op bepaalde punten fout ziet en dat de ander dichter bij de waarheid zit. Zo, en alleen zo, zullen we 'samen met alle heiligen' verder komen in de kennis van de waarheid van God", zo besluit Ouweneel zijn boek.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid