Spring naar bijdragen

Op weg naar je roeping


Aanbevolen berichten

Roepingenles

[preview]Op het Pius X college in Bladel krijg de scholieren niet alleen les in de standaardvakken zoals wiskunde of aardrijkskunde maar ook in roeping en identiteitsvorming. Pastoor René Wilmink geeft daar aan maar liefst drie klassen de zogenoemde roepingenlessen.[/preview] Hij is belast met het roepingenpastoraat van het bisdom Den Bosch. Een belangrijke taak want het priestertekort is nijpend. Het pastorale kader zal tegen 2020 met de helft zijn ingekrompen. Daarom bezoekt Wilmink middelbare scholen om met jongeren in debat te gaan over roeping en misschien wel te te interesseren voor een geestelijke carrière binnen de kerk.

Identiteitsvorming

De gastles begint met een korte kennismaking, gevolgd door een film over levensgeluk en roeping. Enkele bekende Nederlanders en een aantal jonge mensen vertellen welke levenskeuze ze hebben gemaakt vanuit hun geloof in Jezus Christus. Leerlingen kunnen vervolgens vragen stellen en over het thema in gesprek gaan. In de facultatieve serie van drie lesuren, gaat het over identiteitsvorming en levenskeuze in christelijk perspectief.

Pelgrimszegen

In het Spaanse Santiago de Compostela, toegewijd aan de heilige Jacobus, eindigt voor duizenden pelgrims een lange reis. Onder hen ook honderden Nederlanders. In de Amsterdamse Vredeskerk is op zaterdag 19 februari een nieuw beeld van de heilige Jacobus onthuld en ingewijd. En 15 pelgrims die nog dit jaar op weg gaan, hebben daar de pelgrimszegen ontvangen.

Abba Petros

Deze week bezoekt onze Ethiopische pastoor in zijn moederland het feest van de Epifanie, oftewel het feest van de Doop van de Heer. Op die dag wordt herdacht dat Jezus door Johannes in de Jordaan is gedoopt. Ethiopië is een zeer christelijk land. Echter, slechts 2% van de mensen is rooms-katholiek, terwijl 70 % het orthodoxe geloof aanhangt. Reden te meer voor pastoor Petros om het feest van de Epifanie samen met de orthodoxen te vieren. Ook bisschop Punt van het bisdom Haarlem-Amsterdam is gekomen om dit feest, samen met patriarch Paulos van de Ethiopische orthodoxe kerk, te vieren.

Katholiek Nederland TV woensdag 23 februari om 17.05 uur op Nederland 2

Bron: KatholiekNederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid