Spring naar bijdragen

Alles=Anders brengt gelijkenissen op een eigentijdse manier


Aanbevolen berichten

Op het Xnoizz Flevo Festival (18-21 augustus) is het boek Alles=Anders. Acht gelijkenissen gepresenteerd. De uitgave brengt op een praktische, eigentijdse manier acht gelijkenissen uit de Bijbel onder de aandacht bij jongeren. Het boek biedt veel ruimte voor creativiteit en sluit aan bij de succesvolle Jongerenbijbel. Elk hoofdstuk bevat achtergrondinformatie, gespreksvragen, werkvormen en een kort candidcamera-achtig filmpje, die gebruikt kunnen worden voor een jongerenavond of –dienst.

 

Stefan van Dijk, medewerker Bijbelgebruik bij het Nederlands Bijbelgenootschap, was tijdens het festival te gast in het programma De Kerk draait door om het boek te presenteren. Van Dijk is de auteur van Alles=Anders. De presentator van De Kerk draait door, Harko Boswijk, wilde graag weten wat uniek is aan dit boek. Van Dijk: "Het boek bevat zowel inhoudelijke inleidingen als werkvormen die er voor zorgen dat mensen gaan nadenken wat een gelijkenis voor hen betekent. Daarnaast zijn de filmpjes een grappige 'vertaling' van de gelijkenissen naar de 21ste eeuw".

 

Tijdens het programma De Kerk draait door werd het filmpje getoond dat aansluit bij de gelijkenis van de farizeeër en de tollenaar. Je ziet muzikanten in het Vondelpark in Amsterdam. Een man laat met veel bombarie zien dat hij vele euro’s briefgeld aan de muzikanten schenkt en niet zoals andere voorbijgangers zomaar wat muntjes in de muziekkoffer gooit. De reacties van omstanders spreken boekdelen.

 

De Kerk draait door is een concept van de Protestantse Gemeente Dronten en wordt iedere vierde zondag van de maand in Dronten georganiseerd. Op het festival werd dit programma iedere avond voor jongerenwerkers gepresenteerd.

 

De uitgave Alles=Anders. Acht gelijkenissen is bedoeld voor kerkelijke jongerenwerkers en predikanten. Het boek is het 'zusje' van Meet & Greet. Zeven ontmoetingen, dat in het najaar van 2010 verscheen. De verschijning van het boek Alles=Anders maakt onderdeel uit van de campagne 'Wijs met de Bijbel – wijze lessen van Jezus' (www.wijsmetdebijbel.nl) die het Nederlands Bijbelgenootschap van september 2011 tot juni 2012 organiseert.

 

Gegevens:

Alles=Anders. Acht gelijkenissen

Stefan van Dijk

paperback met dvd, 176 pag.

ISBN 9789089120458

prijs € 14,95

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid