Spring naar bijdragen

Time to Turn lanceert adventskalender


Aanbevolen berichten

Op 28 november lanceert jongerenbeweging Time to Turn een adventskalender om christenen uit te dagen uit hun comfortzone te stappen. December is een periode geworden waarin kopen, hebben en zo veel mogelijk van alles centraal staat. Dit vindt Wilma Smilde van Time to Turn niet passen bij een christelijke levensstijl.

Wilma: "Door een adventskalender te maken willen we je uitdagen om december eens op een andere manier te beleven. Tijdens advent willen we erbij stil staan dat Jezus uit zijn comfortzone kwam om hier op aarde een van ons te zijn. Dat heeft weinig te maken met de nieuwste gadgets krijgen, vreetfestijnen en alle overconsumptie die deze periode veelal kenmerkt.�

Time to Turn roept christelijke jongeren op om hun grenzen te verleggen en niet altijd de veilige platgetreden paden te kiezen. De beweging hoopt met deze kalender te laten zien dat Jezus volgen niet altijd comfortabel is. "We dagen je uit om uit om te ontdekken wat jouw comfortzone is, en om eruit te komen. Dit kan door eenvoudig te genieten, aandacht te hebben voor mensen die het niet zo breed hebben en gewoon iets een keer anders te doen dan normaal", zegt Wilma.

Voorafgaand aan de lancering van de kalender vindt van 19 tot 21 november ook het Time to Turn Bezielingsfestival plaats in Amsterdam met dezelfde thema als het kalender. Daar zal dieper worden ingegaan op oncomfortabele onderwerpen zoals illegale vluchtelingen en wapenhandel.

Time to Turn bracht al eerder een adventskalender uit in 2008 met als thema materialisme en in 2009 kwam er een kalender uit tijdens de 40-dagentijd met als thema inkeer en soberheid.

De Out of Your Comfortzone adventskalender is gratis te bestellen op de onderstaande website waar men zich ook op kan geven voor het bezielingsfestival.

Bron: timetoturn.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid