Spring naar bijdragen

Nieuwe film om religieuze kloof te overbruggen


Aanbevolen berichten

De Tony Blair Faith Foundation heeft een nieuwe film uitgebracht om het begrip tussen mensen met verschillende religies te verhogen. De stichting nodigt wereldwijd jonge mensen van 25 jaar en jonger uit om om een korte film te maken om te zien hoe geloof hen inspireert. De stichting biedt een gratis draagbare video-camera aan voor de 50 beste ingezonden films, met als doel om zoveel mogelijk jongeren te laten deelnemen. De drie winnende films gaan in juli in première.

"Door inzicht te krijgen in het leven van jonge mensen over de hele wereld, kunnen bruggen worden gebouwd over culturele en religieuze scheidslijnen," vertelt Blair. "Ik hoop dat deze wedstrijd een platform voor creatieve en talentvolle jonge mensen zal zijn en een kans voor jonge filmmakers om hun werk op het wereldtoneel te laten zien."

Een van de centrale doelstelling van de Faith Foundation is om de relevantie van het geloof aan te tonen. "Ik hoop dat deze jongeren uit de hele wereld kunnen laten zien hoe hun geloof hen heeft geïnspireerd," aldus Blair.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid