Spring naar bijdragen

Cursus Waarom Jezus? in Arabisch op internet


Aanbevolen berichten

[preview]De Arabische variant van de internetcursus Waarom Jezus? Is deze maand online gegaan. Het team van Why.Jesus.net werkt hiervoor nauw samen met Arabische christenen.[/preview] De eerste 35 deelnemers zijn inmiddels aan hun zoektocht begonnen.

Uit onderzoek is gebleken dat wereldwijd 25% van de zoekopdrachten in Google iets te maken heeft met het bovennatuurlijke. En de Arabische taal maakt onderdeel uit van de Top 10 talen op internet (50 miljoen internetters spreken deze taal). Reden genoeg voor het team achter Waarom Jezus? om met een Arabische versie op internet te gaan.

Ook in het Midden Oosten zijn mensen op zoek naar antwoorden op levensvragen en ze tonen in toenemende mate interesse in het christelijk geloof. Why.Jesus. wil die zoekende mensen uit het Midden- Oosten op weg helpen.

Tijdens de WJ?-cursus krijgen de deelnemers uitleg over de achtergrond en basiskennis van het christelijke geloof. Ook worden zij begeleid door een persoonlijke e-coach die hen helpt bij het vinden van de antwoorden op hun vragen. Verder bestaat er de mogelijkheid dat men na afloop van de cursus verwezen wordt naar een lokale groep gelovigen of een kerk.

Verdere verspreiding van de internetcursus staat op stapel. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het lanceren van een Turkse variant. Tevens worden voorbereidingen getroffen voor het starten van een Hebreeuwse versie.

Bron: Katholiek nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid