Spring naar bijdragen

Publieksprijs christelijke boek naar Mara


Aanbevolen berichten

DOORN – Lisette van de Heg heeft met haar debuutroman Mara de Publieksprijs Christelijk Boek gewonnen. Dat is zaterdag bekendgemaakt op het Letterfestival in Doorn.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van duizend euro en een kunstwerk van fotograaf Eljee. Mara, dat is uitgegeven bij Plateau, behaalde 32 procent van de stemmen. Van de Heg liet weten ‘erg blij’ te zijn met de prijs. ,,Ik voel bijna tranen. Ik had het gehoopt maar niet verwacht’’, aldus de jonge schrijfster.

De Publieksprijs Christelijk Boek wordt georganiseerd door het Nederlands Dagblad, EO Visie en de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). Het is de zesde keer dat de prijs werd uitgereikt. Op basis van de verkoopcijfers over het voorafgaande jaar in de christelijke boekwinkels maken zes boeken, drie fictietitels en drie non-fictietitels, kans op de prijs.

Overige genomineerden waren Schaduwvlucht van Mirjam van der Vegt en Heilig vuur van Frans Willem Verbaas, beide uitgegeven bij Mozaïek. De non-fictie werd vertegenwoordigd door Lieveheersbeesten van Adrian Verbree (Vuurbaak), Aan vader van P. van Ruitenburg (Den Hertog) en Ziek vande kerk? van J. Belder (Groen).

Bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid