Spring naar bijdragen

EO lanceert SpiritualiteitWijzer


Aanbevolen berichten

Het is weer eens iets anders dan uitvinden welke politieke partij het beste bij je past: met de SpiritualiteitWijzer die de Evangelische Omroep in de 40-dagentijd lanceert, kan iedere Nederlander voortaan achterhalen wat zijn/haar spirituele taal is.

Het spectrum aan spirituele talen loopt uiteen van ‘de taal van de traditie tot de taal van de natuur’. Kijk voor meer info op www.spiritualiteitwijzer.nl.

Magazines als Happinez vinden gretig aftrek, het aanbod aan yogacursussen is overweldigend en Nederlanders zijn massaal aan het mediteren geslagen. De Evangelische Omroep haakt bij deze trend aan met de SpiritualiteitWijzer, die onderdeel is van een uitgebreide website over christelijke spiritualiteit www.jouwspiritualiteit.nl. De site laat bezoekers op een toegankelijke manier zien dat de christelijke cultuur op spiritueel vlak veel te bieden heeft.

Met de website verschaft de Evangelische Omroep toegang tot het spirituele erfgoed van het christendom. Tweeduizend jaar ervaring in zin zoeken, wordt blootgelegd. De site bevat aansprekende videoverhalen van mensen die vertellen over hun spirituele leven. Ook worden er praktische tips gegeven om zelf met spiritualiteit aan de slag te gaan.

Met de SpiritualiteitWijzer kan iedere Nederlander ontdekken welke van de negen spirituele talen het beste bij hem of haar past. Dat kan zijn de taal van de idealen, de intimiteit, de verwondering, de natuur, de zintuigen, de stilte, het denken, de traditie of de taal van het zorgen. Zelfinzicht op dit punt kan leiden tot een rijker spiritueel leven. Ook kan het zorgen voor onderling begrip tussen mensen.

De SpiritualiteitWijzer is ontwikkeld in samenwerking met de makers van KiesKompas. De spirituele talen zijn geïnspireerd op het boek ‘Sacred Pathways’ van Gary Thomas, in het Nederlands uitgegeven onder de titel ‘Jouw Spiritualiteit’ (ISBN 9789058814753).

Bron: EO

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid