Spring naar bijdragen

Actie Pauluskerk tegen sluiting nachtopvang


Aanbevolen berichten

[preview]Dominee Dick Couvée van de Pauluskerk in Rotterdam is woensdagavond een actie begonnen tegen de sluiting van de nachtopvang voor daklozen aan de Smirnoffstraat.[/preview]

Op de Westersingel, nabij de ingang van de Pauluskerk, heeft Couvée een opblaaskerk geplaatst met daarnaast een tent.

De dominee wil dat de mensen die door de sluiting van de nachtopvang geen onderdak meer hebben daar 's nachts laten slapen. Het gaat volgens Couvee om een groep van 30 tot 40 mensen. De actie was onaangekondigd.

Couvée verwijt de gemeente en het Rijk dat door het gevoerde beleid rond daklozenopvang een groep mensen ‘s nachts geen onderdak meer vindt. De gemeente heeft voor een aantal daklozen een alternatief gevonden, maar volgens de dominee valt een specifieke groep tussen wal en schip. Het gaat volgens hem om mensen zonder verblijfspapieren die willen meewerken aan hun terugkeer, maar voor wie het soms nog weken of maanden duurt voordat zij daadwerkelijk kunnen vertrekken.

Volgens de dominee speelt het probleem ook in de drie andere grote steden. Couvée roept ook andere steden op actie te voeren.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid