Spring naar bijdragen

Ecokerk stuurt aarde met vakantie


Aanbevolen berichten

Zaterdag lanceert Ecokerk, de groene beweging binnen de Vlaamse Katholieke kerk, haar eerste zomercampagne. Met 'De aarde op vakantie!' wil Ecokerk mensen vanuit een spiritueel perspectief aanzetten tot een meer ecologische levensstijl.

Ecokerk tovert de Handschoenmarkt in Antwerpen om in een 'ecospiritueel plein'. Verschillende sprekers van christelijke maar ook joodse, islamitische en boeddhistische achtergrond zullen vertellen wat ecologisch denken precies betekent vanuit hun spiritualiteit.

"We kozen bewust voor sprekers van verschillende stromingen. Klimaatverandering is immers iets waar iedereen zijn steentje aan moet bijdragen. We mogen niet in hokjes denken", verduidelijkt Sophie Vanonckelen, campagnemedewerker van Ecokerk.

"Na de officiële start van zaterdag zullen we onder meer te zien zijn op de Gentse Feesten op 22, 23 en 24 juli. Daar zal onder meer een lezing rond klimaatsverandering plaatsvinden en een debat worden gevoerd rond ecologie."

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid