Spring naar bijdragen

Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten haalt 6 ton op


Aanbevolen berichten

De actie "Wordt Vervolgd" van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) heeft ruim 600.000 euro opgebracht. Dat werd zaterdag in het Van Lodenstein College in Amersfoort bekendgemaakt tijdens een Check-in­avond van de JBGG.

Het geld is bestemd voor christenen in het Midden-Oosten. Met de opbrengst is het streef­bedrag van 450.000 euro ver overtroffen. De bekendmaking was via een liveverbinding te volgen in de zes andere plaatsen waar een Check-inbijeenkomst werd gehouden: Goes, Dordrecht, Kampen, Apeldoorn, Gouda en Alkmaar.

Zaterdag was er in Amersfoort een liveverbinding met Maarten Dekker in Israël. De Israëlwerker van de Gereformeerde Gemeenten toonde zich verrast door het hoge bedrag en zei, eerst in het Hebreeuws en daarna in het Nederlands, er geen woorden voor te hebben. Hij noemde de hoge opbrengst een bemoediging voor christenen in het Midden-Oosten. Het is een bewijs dat er jongeren in Nederland aan hen denken. De Israëlwerker hoopt dat de actie een vervolg krijgt en dat mensen in Nederland zich in blijven zetten voor de vaak kleine groepjes christenen in het Midden-Oosten. Concreet denkt hij aan de oprichting van Israëlcomités en het houden van een Israëljongerendag.

Dekker hoopt dat nu de realisering van een inloopwinkel in Nazareth mogelijk wordt, zodat mensen op een informele manier met het Evangelie bereikt kunnen worden.

Lees verder: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid