Spring naar bijdragen

RK-Kerk verwelkomt eerste Amerikaanse Anglicanen


Aanbevolen berichten

De Sint-Lucasparochie van Bladensburg (Maryland) is de eerste episcopale parochie in Amerika die de overstap maakt naar de Rooms-Katholieke Kerk. De parochianen maken de overstap niet vanwege de homodiscussie in de wereldwijde Anglicaanse Kerk, maar omdat ze verlangen naar het leiderschap van de paus.

Dat schrijft de Washington Post. Sinds kort is het voor anglicanen mogelijk om met behoud van hun identiteit over te stappen naar de Rooms-Katholieke Kerk. Vooral anglicanen die zich niet kunnen vinden in de steeds liberaler wordende koers van de kerk, maken de overstap. De wijding van homo’s en vrouwen tot geestelijken is voor deze gelovigen een doorn in het oog. De Anglicaanse Kerk in Amerika staat bekend als de Episcopale Kerk.

De ongeveer honderd parochianen en hun pastoor uit Bladensburg hebben veel moeite met de verdeeldheid in de Anglicaanse Kerk. Met hun overstap naar de Rooms-Katholieke Kerk kiezen zij voor duidelijke hiërarchie.

De rooms-katholieke bisschop van Washington liet zich positief uit over de beslissing van de parochie. De parochianen komen nu onder zijn hoede te vallen. Het episcopale bisdom van Washington liet weten dat het kerkgebouw van de parochie eigendom blijft van de Episcopale Kerk. Wel mogen de parochianen het huren en eventueel kopen.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid