Spring naar bijdragen

Handreiking voor afstoting religieus erfgoed


Aanbevolen berichten

[preview]Naar verwachting zullen in de komende jaren wekelijks twee kerken de deuren sluiten. De vraag is wat er met het religieuze erfgoed moet gebeuren. Een speciale handreiking geeft tips en adviezen voor herbestemming of afstoting van roerende zaken.[/preview]

De handreiking Roerend religieus erfgoed is afgelopen vrijdag gepresenteerd in de Utrechtse Geertekerk. Het is een publicatie van Museum Catharijneconvent en de Stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland. De handreiking wil kerkelijke beheerders ondersteunen bij het verantwoord omgaan met hun religieus erfgoed.

Het 70 pagina’s tellende rapport komt met een stappenplan dat moet leiden tot afstoting of herbestemming van de voorwerpen. Vooral de waardering van de objecten speelt daarin een belangrijke rol, want religieus erfgoed heeft niet alleen financiële waarde, maar ook religieuze en emotionele waarde.

Objecten met waarde kunnen een plaats krijgen in andere kerken of in musea. Als een kerk besluit objecten af te stoten, kunnen ze worden verkocht aan particulieren of de kerk besluit ze te vernietigen.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid