Spring naar bijdragen

Krakers moeten Heilig Hartkerk Breda verlaten


Aanbevolen berichten

[preview]De drie krakers in de Heilig Hartkerk in Breda moeten het gebouw verlaten. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat dinsdag beslist. Daarmee bevestigt het hof een eerdere uitspraak van de kortgedingrechter in Breda.[/preview]

Een van de drie krakers had het hof verzocht het ontruimingsvonnis van de rechtbank Breda te schorsen. Het hof kon echter geen nieuwe feiten of omstandigheden ontdekken waarmee de kortgedingrechter in zijn uitspraak rekening had kunnen houden.

De Stichting Woonzorg Nederland kan het gebouw per direct laten ontruimen. De eigenaar van de kerk, die sinds 1986 geen religieuze functie meer heeft, wil het gedeeltelijk slopen en er huurwoningen bouwen. Een woordvoerster van Woonzorg Nederland laat weten dat de kerk volgende week dinsdag wordt ontruimd.

De krakers die al 25 jaar in wisselende samenstelling in de kerk wonen, betreuren de uitspraak van het hof. Ze noemen het "een pijnlijke klap''. Het is niet bekend of de krakers uit eigen beweging zullen vertrekken. De juridische strijd over het behoud van de kerk zetten ze in ieder geval door. Het hof heeft dinsdag alleen een besluit genomen over het schorsingsverzoek. De behandeling van de zaak in hoger beroep wordt op 19 april voortgezet.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid