Spring naar bijdragen

Benedictus: niet iedereen heeft recht op huwelijk


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus XVI heeft zijn priesters opgeroepen om mensen die willen trouwen beter advies te geven om ervoor te zorgen dat huwelijken niet stranden. Daarnaast heeft niet iedereen automatisch het recht om te trouwen, aldus de paus.

Benedictus deed zijn uitspraken zaterdag tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de Rota, de Vaticaanse rechtbank die beslist over de nietigverklaring van huwelijken. In een nietigverklaring stelt de kerk dat een huwelijk nooit heeft plaatsgevonden.

Volgens de paus vereist het recht om voor de kerk te trouwen dat de bruid en de bruidegom er alles voor doen om te zorgen dat het een eerlijk en authentiek huwelijk wordt. „Niemand kan het recht om te trouwen claimenâ€, zei de paus. Hij zei dat wel eens vergeten wordt dat het huwelijk ook een diepe pastorale toewijding vereist. Benedictus riep priesters op niet te snel tot nietigverklaringen over te gaan.

Bron: refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid