Spring naar bijdragen

Kerken Zwolle twee minuten stil voor geloofsvervolging


Aanbevolen berichten

Het Podium van Kerken in Zwolle doet een oproep aan alle gelovigen om komend weekend stil te staan bij geloofsvervolging. Als het aan Podium ligt, is het vrijdag, zaterdag en zondag twee minuten stil in alle moskeeën, tempels, synagogen en kerken.

Op die manier willen de kerken alle gelovigen die door geweld zijn omgekomen herdenken. De herdenking gaat vooraf aan de Week van Gebed.

"Elke dag horen, zien en lezen we over geloofsvervolging. De ene keer is het een hindoetempel die in vlammen op gaat, dan zijn het de kerken van de Molukse gemeenschap, een andere keer is het weer een moskee die door een zelfmoordaanslag wordt vernield en de afgelopen weken zijn de kopten het slachtoffer", aldus een persbericht.

"Het wordt tijd om gezamenlijk iets terug te doen, ook al is het twee minuten stilte per jaar, het gaat om de aandacht voor deze kwetsbare groep."

Bron: FD

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid