Spring naar bijdragen

Kerk stort in na nachtmis


Aanbevolen berichten

In het Belgische dorp Lutselus, in Belgisch Limburg ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van Maastricht, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een kerk grotendeels ingestort. Niemand raakte daarbij gewond. Dit heeft de plaatselijke politie gemeld.

In de kerk was enkele uren voor de instorting nog een kerstnachtmis gehouden die werd bijgewoond door ongeveer tweehonderd gelovigen.

De middenbeuk is volledig ingestort en alleen de voor- en achterkant en een stuk van de toren staan nog overeind. Onderzoek moet uitwijzen waarom de kerk het plotseling begaf en welk gevaar de resterende delen van het pand opleveren. Bij de instorting werd een auto beschadigd, maar de inzittenden, een man en zijn zoontje, bleven ongedeerd.

Pastoor Alain Vanherle, die de nachtmis in de kerk opdroeg, reageerde geschrokken: "als het tijdens de mis was gebeurd, dan zou niemand het overleefd hebben." De pastoor denkt dat de kerk is bezweken onder het gewicht van sneeuw en ijs. De 72 jaar oude kerk had een plat dak.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid