Spring naar bijdragen

Paus blijft tegen condoomgebruik


Aanbevolen berichten

[preview]De recente uitspraken van paus Benedictus XVI over condoomgebruik, worden verkeerd geïnterpreteerd, aldus de Congregatie voor de Geloofsleer van de Rooms-Katholieke Kerk afgelopen dinsdag. Condoomgebruik blijft een kwaad.[/preview]

In november verscheen in Italië het boek 'Het licht van de wereld', het resultaat van enkele interviews van de Duitse journalist Peter Seewald met de paus. In het boek zou de kerkvader zeggen dat het gebruik van condooms in sommige gevallen moreel gerechtvaardigd is, maar dat is volgens de Congregatie een verkeerde interpretatie.

Een prostitué die besmet is met de ziekte hiv, zou condooms moeten gebruiken, vindt de paus, zo staat in het boek. Maar dat betekent niet dat condoomgebruik gerechtvaardigd is. De paus blijft bij het standpunt dat elk middel dat gebruikt wordt om voortplanting te voorkomen verwerpelijk is.

De Congregatie legt de passage van de paus uit: inderdaad moet een prostitué mensen niet besmetten met hiv, maar dat betekent niet dat condoomgebruik een morele oplossing is. Condoomgebruik is in dit geval een kwaad om nog erger kwaad (besmetting) te voorkomen. Standpunt van de Rooms-Katholieke Kerk blijft dat condoomgebruik vermeden moet worden.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid